OOSTERSE STAMPOT van ZOETE AARDAPPEL en KIP (4pers)

Ingrediënten

– 400 gram kipdijfilet
– 1 kg zoete aardappel
– klein klontje boter en 2 el melk
– 1 broccoli
– handje kokosrasp
– 2 el sojasaus
– handje gehakte pinda’s en/ of gedroogde uitjes
MARINADE KIPFILET
* 2el sojasaus
* 2 el ketjap manis
* 1 el gembersiroop
* 2 teentjes knoflook
* sambal naar keuze (mag je ook weglaten)

Bereidingswijze

Maak de marinade voor de kip door de ingrediënten te mengen. Snijd de kip in grote grove stukken en marineer het voor een half uur.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze met wat water in een pannetje totdat ze zacht zijn. (Ongeveer 10/15 minuten). Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. Giet alles af en houdt de broccoli apart. (Je kunt ook alles door elkaar doen als stamp)
Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg de boter en de melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen in een pan de kipfilet gaar.
Bak in een andere pan, of wik op hoog vuur de broccoli met wat olijfolie.
Voeg 1 el sojasaus toe, de kokosrasp en 1 el ketjap.
Maak je bord op met de puree, de kip en de broccoli.
Maak af met gehakte pinda’s en of gebakken uitjes. (Ik eet zelf ongeveer 3 el aardappelpuree) Een heerlijk comfortgerecht wat ook in je gezin voor veel smaakplezier zal zorgen.
Smakelijk!!!