Heerlijke zomerse TOMATEN-AARDBEIENSOEP (4 personen)

Ingrediënten

– 1 kg tomaten
– 500 gram aardbeien
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– handje verse basilicum
– 2 el olijfolie
– 2 el wittewijn azijn
– 1 el gembersiroop

Bereidingswijze

Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaten, aardbeien, azijn, peper en zout en gembersiroop toe. Kook afgedekt met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op laag vuur. Snijd de basilicum fijn. Pureer na 20 minuten de soep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de fijngehakte basilicum. Snijd 3 a 4 aardbeien doormidden als garnering. Maak af met wat room.
Laat je verrassen door de heerlijk frisse combinatie van tomaat en aardbei.