CHINESE TOMATENSOEP MET GEROOKTE KIPFILET (4 pers)

Ingrediënten

CHINESE TOMATENSOEP MET GEROOKTE KIPFILET (4 pers)

750 g tomaten (of uit blik)

600 ml water

1 blokje kippenbouillon

1 klein blikje tomatenpuree

1 teen knoflook

1 ui

1 eetlepel suiker (naar smaak)

2 eetlepels ketjap

2 eetlepels witte wijnazijn

½ theelepel sambal

1 el gembersiroop

250 gr gerookte kipfilet

2 lente-uitjes

100 gr taugé

Bereidingswijze

Hak de ui, en knoflook fijn. Fruit deze aan in een soeppan met een beetje olie. Voeg de ketjap, suiker, azijn en een klein beetje sambal toe. Roer de tomatenpuree er door. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg met zaadjes en vocht en al toe aan de pan. Bak een paar min aan en voeg dan het water en bouillonblokje toe. Laat 15 minuten pruttelen.

Mix de soep fijn met de staafmixer. Voeg de gerookte kipfilet toe aan de soep. Hak de lente-ui in ringetjes. Serveer de soep met de bosui en taugé. Je kunt er nog een omelet in reepjes doorheen doen.
Mocht je soep te dun zijn, voeg wat maïzena toe. Smakelijk!! Heerlijk als maaltijdsoep of lunch.