EIERKOEKEN MET APPEL (5 stuks)

Ingrediënten

– 200 gram bloem
– 1 citroen
– 1 tl kaneel
– 2 eieren
– 100 gram appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
– 1 el stroop
– 2 tl bakpoeder
– 1 appel
– 50 gram rozijnen
– snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem boven een kom en doe er de kaneel en een snufje zout bij. Rasp de citroen. (Niet het witte want dat is bitter).
Klop in een andere schone kom de eieren luchtig. ( Ongeveer 8 minuten). Spatel de eieren met een houten lepel door de bloem. Probeer niet teveel te roeren anders blijven de eieren niet luchtig.
Doe de appelmoes, stroop en het bakpoeder erbij en klop kort met de houten lepel om. Snijd de appel in kleine blokjes. Spatel deze samen met de rozijnen door het beslag.
Maak 5 hoopjes op de bakplaat en druk ze tot ongeveer 1 cm plat.
Laat de eierkoeken voor 25 minuten goudbruin worden in de oven. Smullen maar!