HAVERMOUTCHOCOLADEREEP (10 stuks)

Ingrediënten

– 70 gram medjouldadels, ontpit (gewoon in de supermarkt verkrijgbaar)
– 200 ml pindakaas zonder suiker
– 1 el vanille-extract
– 1 klein handje walnoten, popcorn of andere nootjes
– 75 gram havermout
– 75 gram fondantchocolade
– 2 el grof zeezout

Bereidingswijze

Week de dadels 20 minuten in warm water. Doe de pindakaas met de dadels, vanille extract en de nootjes in de blender of keukenmachine. Mix het heel fijn. Meng er de havermout door. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de chocolade au bain-marie. ( een pan water op het vuur zetten en dan een bord met de chocolade erop zodat de chocolade smelt)
Zet de schotel voor 1 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna 10 gelijkmatige repen ervan. Strooi er het zeezout over. Je kunt deze ik de diepvries doen en eruit halen als jij je porties eiwitten nodig hebt.
Super leuk om te maken, en nog lekkerder om te eten.